Zebastians Jägarliv - en del av jagarliv.com

Zebastians Jägarliv - en del av jagarliv.com

En lyckad helg!

JaktPosted by jagarliv.com Fri, December 27, 2013 15:44:33

Helgen innan jul visade sig bli en mycket lyckad helg för både mig och ett par andra lyckliga skyttar.

På lördagen vankades det älg/grisajakt. Första såten missade jag tyvärr då jag fick in och jobba en snabbis. Snabbt ut i skogen och ut på pass, jag fick ta ett utav passen som blev över men det gjorde ingenting. Det tog inte lång tid försens hundarna fick fart på ett gäng älgar som sedan delade på sig. En pinntjur kom ut och ställde sig på 25 meter hos en av passkyttarna men det var endast tjur med minst 7-taggar och kalv som var lovligt. Sedan kom det 2 hornlösa tjurar och en kviga till mig och ställde sig lugnt på 15m. Det var bara att lyfta på hatten och tacka för en fin uppvisning. Sedan var det dags för en ny såt och jag fick pass inte så långt från en väg. Jag fick höra på radion att hundarna var påväg mot mig med okänt vilt framför sig. Jag fick en skymt av något mellan träden i storskogen och sedan kom 4 älgar ut på slyhygget framför mig och det var en tjur med okänt antal taggar och en ko med två kalvar. Jag lyckades få iväg ett skott på ena kalven och allt gick bra! Äntligen var det min tur!

På söndagen var det dags för rådjursjakt med drever som är lite av en favorit för min del. Jag fick ett pass i första såten som jag vet sen innan är ett bra pass. Fagertärns Rabies fick upp ett rådjur med detsamma och det gick rakt mot mig med en bra hastighet. Då jag stod som siste man i ena änden av såten så valde jag att skjuta drevdjuret när det kom trots att drevet bara hade varat i tiotalet minuter. Allting gick bra och det visade sig vara en stor och fin bock som nyligen tappat hornen. Under dagen fälldes det även två rådjur till varav ett utav dem var för rabbe och det andra för wachteln Kerstin. Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad helg med fint hundarbete och trevliga människor.

Väl mött!
Zebastian Engdahl
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.