Zebastians Jägarliv - en del av jagarliv.com

Zebastians Jägarliv - en del av jagarliv.com

Äntligen!

JaktPosted by jagarliv.com Mon, September 09, 2013 17:21:11
Äntligen släppte det!

Efter fler sittningar än vad jag kan räkna på mina två händer så släppte äntligen oflytet.
André och jag blev lite sena ut på pass men tänkte att det var värt ett försök. Vi skulle sitta på två olika pass och jag började sakta smyga ut mot mitt pass som var på en stenmur mellan två kohagar. Så fort den ena kohagen blev delvis synlig så såg jag ett rådjur gå där och beta. Sakta upp med kikaren och lyckan kom när jag såg att det var den gamla returbocken jag sett ett par gånger under kvällarna jag suttit på gris. Snabbt men försiktigt ner på alla fyra och börja krypa mot stenmuren jag tänkte ha som stöd och skydd. Den var bara ett 20tal meter bort men det tog sin lilla tid då jag inte ville skrämma bocken som bara stod ca 70m bort.
Väl framme vid stenmuren så började jag rigga videokameran och lägga mig till rätta. Precis när allt var riktat och klart så börjar han gå snett bort ifrån mig. Jaha, då var det kört för mig denna gången med tänkte jag. Efter några försök att vissla stopp på den utan resultat så blev jag glatt överraskad när den vinklade ut mot hagen igen och blottade bredsidan. Snabbt rikta om kameran och sedan lät jag skottet gå. Skottreaktion var kraftig och det kändes som ett bra skott. Då André har en drever med jaktlust som börjar sippra ut genom öronen i väntan på 1 oktober så hämtade vi honom trots att det kändes bra. Lyrisk för att få komma med ut på jakt så började vi gå mot skottplatsen och det dröjde inte länge innan han fick rådjur i nosen. Efter ca 10 m spårande från skottplatsen så låg han där.

Skam den som ger sig!

Zebastian Engdahl
Returbock skjuten 5/9


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.