Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

När verkligheten blir sagolik

JaktPosted by André Åkerström Sat, January 18, 2014 19:37:46
Vi har nu varit på några vildsvinsjakter både i Skåne och hemma i Småland, utan framgång. Jaktlagen har inte haft koll vart vildsvinen har haft sin daglega, vilket är hel förståeligt då de på grund av det milda vädret inte agerat som de brukar.

Idag var det dags för jakt på en av mina "hemma-marker". Vi drog ihop ett glatt gäng och tänkte jaga de viltslag som fanns att komma åt. Det hade kommit ca 3 cm nysnö på morgonen vilket gjorde spårningsarbetet lätt.

Vi började dagen med att släppa drevern Fagertärns Rabies på rådjur. Drevet buktad fint i ca 20 minuter innan Lalle fick avsluta.

En passkytt konstaterade vildsvinsspår vid vägen och vi ställde om och jag bytte hund till grå-wachteln Bull.

Det tog ca 15 minuter så hade han hittat vildsvinen och det gick ut grisar till flera av passkyttarna. Dock var det bara Johan som kom till skott.

Vi grillade lite hamburgare som Zebastian bjöd på och släppte sedan Bull igen. Denna gången lät inte upptaget vänta på sig och det var ståndskall i en plantering 300 meter bort.

När jag kommer fram till planteringen så bestämmer jag och Johan oss relativt omgående för att gå in i planteringen och röra om lite. Jag hinner bara gå ca 20 meter in i planteringen när jag hör hur Bull ändrar skall från det grova ståndskallet till det mer ljusa drevskallet. NU RÖR DE PÅ SIG!

Fem sekunder senare kommer en brungris springande rätt i knät och jag kunde avsluta.Jag är fruktansvärt nöjd över min Sauer 303 och de öppna riktmedlen jag använder när jag jagar vildsvin. De stör t att det är snö på träden som faller över vapnet och man kan skjuta välriktade skott på både korta och medellånga håll.

Vi avslutar dagen med att släppa drevern Rabies igen och han fick återigen ett avslut då Lennart sköt ett smaldjur efter 40 minuters drev.Vi avslutade dagen och konstaterade att denna dag var en sådan jaktdag då allt går vägen.

När jag kom hem tog jag en varm dusch och kunde direkt sätta mig och avnjuta Linneas älgstek (som är skjuten för Bull), kantarellsås, klyftpotatis, sallad och sparris. GOTT!

Detta är en av de stunder,när verkligheten blir sagolik.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tom Sun, January 19, 2014 19:35:21

Duktiga hundar! Skulle vara skoj att följa med er någon gång.