Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Bull är tillbaka, med besked!

JaktPosted by André Åkerström Thu, December 26, 2013 20:32:47
Bull gråwachteln har under senaste 7 veckorna varit sjukskriven pga. en vildsvinsskada han ådrog sig i Skåne. När jag vaknade i morse så hade han för flera veckor sedan givit upp hoppet om att få följa med. Men idag var det dags för comeback. Han såg lite skeptisk ut när han fick följa med, men så fort han såg sin skyddsväst och pejl-halsband så förstod han vad som var på gång.

Vi skulle jaga älg idag och postade runt en myr som brukar vara ett säkert tillhåll för älgarna. Jag släppte Bull som drog iväg över ett större hygge direkt. Han som brukar ha rätt snävt sök drog iväg 400 meter, för mig själv förklarade jag detta med att han ej fått springa på 7 veckor och har massa uppdämd energi.

Plötsligt så hör jag hans grova skall eka från myren och ut över hygget. UPPTAG! skriker jag ut på radion för att väcka de sömndruckna passkyttarna. Bull går i ett taktfast gångstånd ca 800 meter innan tre snabba skott hörs.

En oerhört uppspelt Alex ropar på radion att han skjutit på en älg, men det framkommer inte om den ligger eller inte.

Jag tar mig snabbt till skottplatsen och då har Bull precis släppt övriga älgar som var med i ekipaget, han drev dem ca 2 km. När han återkommer går vi på spårlöpan dit den påskjutna älgen sprang. Bull springer i förväg och uppe på en kulle blir det ståndskall igen.

Jag utgår ifrån att det fortfarande är liv i älgen eftersom han skäller. När jag kommer fram så ligger älgen ner men håller upp huvudet och blänger på Bull som står bredvid och skäller. Jag visslar då in Bull som kommer och sätter sig vid min sida och kan skjuta ett avfångningsskott. Grattis Alex till din första älg.

Bull är en helt fantastik hund som i princip varit en färdig jakthund sedan 7 månaders ålder. Han jagar vildsvin och älg. Det bästa med honom är att han är 100 % rådjursren. Han har precis fyllt 2 år och har många bra jakter framför sig.


Alex med sin första älg!

//André Åkerström


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.