Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Julafton

JaktPosted by André Åkerström Mon, December 23, 2013 22:51:48
Julafton infaller om 1 timme och 19 minuter. Inte en snöflinga har fallit vilket brukar betyda mycket jakt. Jag har den senaste tiden jobbat mycket då ena vildsvinshunden varit skadad då han blev sprättad för några veckor sedan.

Detta har dock gjort att unghunden Bengan fått mer tid i skogen och visat framfötterna. Jag har fått skjuta två vildsvin får honom på ståndskall och även en älg har trillat efter ett kortare drev.

Att jaga med blandraser är perfekt när man är runt till olika jaktlag. De får alltid ut viltet och är tillbaka för att fortsätta inom 20-30 minuter om det springer iväg långt. Nackdelen är att man ej går ut själv och jagar.

När jag är ute själv så är det jakt med drever som gäller. Denna säsong så har jag dock aldrig lyckats ta mig ut helt själv. Det är alltid något jaktlag som önskar vårt deltagande eller kompisar som vill med och passa, vilket är trevligt.

Nu under julen blir det så mycket jakt man orkar. Både vildsvinsjakt, älgjakt och rådjursjakt. Efter nyår är det händer det mycket på jobbet och något säger mig att mycket av min tid kommer gå till detta.

Vill slutligen dela med mig av lite lyckade jakter som varit senaste veckan.

God jul !