Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Andrés Jägarliv - en del av jagarliv.com

Tredje advent

JaktPosted by André Åkerström Sun, December 15, 2013 18:29:02
Jakt-helgen den tredje advent blev lyckad. Helgen började med ett tråkigt besked att säljjakten i Skåne blev inställd. Vad skall vi nu ta oss för till helgen?

Det slutade med att vi bjöd in till en älgjakt på hemmamarken under Lördagen. Vi hade 4 kalvar och 1 vuxen kvar att skjuta. På samlingen var vi 8 passare och två hundförare. Det var en otroligt trevlig jaktdag och vi hade hela 17 älgobs under dagen. Två kalvar fälldes efter fint hundarbete. David Lindqvist Waika "Börje" fick driva fram sin första älg. Kul.


På Söndagen jagade vi rådjur med drevern Fagertärns Rabies. Han är i sitt livs form just nu och är större än gud, om jag skall uttrycka mig försiktigt. Det resulterade att den nyutexaminerade jägaren fick Faruk fick fälla sitt första rådjur efter ett ca 2,5 timmar långt drev. Resultatet blev ett kid.

Efter det obligatoriska fikapausen så släppte vi på nytt. Denna gång Fick Zebastian avsluta efter ett ca 2 timmar långt drev där alla passkyttar haft drevdjuret nära sig. Jag fick även äran att filma allt. Det kommer att visas under framtida projekt.


Nu väntar sista arbetsveckan innan jul, sedan blir det jakt under samtliga mellandagar, kanske även julafton. Trevligt.

Nu återstår att ta en varm dusch, sedan sätta sig i soffan framför kaminen och ladda inför arbetsveckan.